Cemil Taşçıoğlu Şehir Hastanesi’nde iş bırakma: 14 Mart’ı mücadele ile bayrama çevireceğiz
Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu Şehir Hastanesi sağlık emekçileri 14 Mart Tıp Bayramı’nda yaptıkları iş bırakma eyleminde “14 Mart’ı mücadele ile bayrama dönüştüreceğiz” dedi.

Fotoğraf: Evrensel
Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu Şehir Hastanesi’nde çalışan sağlık emekçileri 14 Mart Tıp Bayramı’nda bir günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirdi. Basın açıklaması için hastane önünde buluşan sağlık emekçileri 14 Mart’ı mücadele ile bayrama dönüştüreceğiz”dedi.
Yapılan açıklamada Tıp Bayramı’nın 106. yıldönümünde de 14 Mart Haftasında mücadeleye devam edildiği belirtilerek; “14 Mart’lar Bayrama dönüşsün diye Sağlık Mücadele Haftası diyoruz” denildi.
Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu Şehir Hastanesi sağlık emekçileri, 14 Mart Tıp Bayramı’nda yaptıkları iş bırakma eyleminde “14 Mart’ı mücadele ile bayrama dönüştüreceğiz” dedi
— Evrensel Gazetesi (@evrenselgzt) March 14, 2025
https://t.co/xBZAfSLeZ1 pic.twitter.com/oGySUVoLLg
Hem kendi hakları hem de halkın sağlık hakkı için mücadeleyi sürdüreceklerini belirten Sağlık emekçileri, taleplerinin yalnızca sağlık çalışanlarının ekonomik, özlük ve demokratik haklarıyla sınırlı olmadığını, aynı zamanda toplumun sağlık hizmetlerine erişimini güvence altına almanın da bir yolu olduğunu ifade etti.
Sağlık emekçileri, mevcut sağlık sisteminin sorunlarına dikkat çekerek, “Başka bir sağlık sistemi mümkün” diyerek mücadeleyi büyütme çağrısı yaptı. (Evrensel)
Evrensel'i Takip Et